DH Stables is de afkorting voor Damae Hanssen.
Ik ben sinds mijn tienerjaren bezig met paarden en de paardensport. Eerst heb ik met mijn pony's dressuur gereden en toen dat goed ging ben ik ook gaan springen. Ik merkte al snel dat ik dit leuker vond en heb toen een pony gekregen die dit goed kon. Hiermee heb ik veel geleerd. Na een tijdje zijn we toen eventing gaan rijden, waarbij ik merkte dat deze uitdagingen goed bij mij passen. De combinatie van springen en eventing vind ik erg leuk.
Met deze pony heb ik vele prijzen gereden en onder andere outdoor Geldrop gewonnen en Limurgs Kampioen eventing in het M.
Met het eerste paard wat ik te rijden kreeg heb ik ook beide disciplines gereden maar helaas bleek dit paard al snel niet geschikt te zijn voor de sport. Bij de huidige paarden ligt de focus meer op het springen omdat zij voorzichtig zijn op de sprong en de eigenaren liever niet teveel risico willen nemen. Soms train ik ze wel op een crossterrein of lekker buiten in het bos (bij goedkeuring eigenaar). Mocht ik het juiste paard vinden zou ik graag de eventing weer oppakken.
Na de middelbare school ben ik mij volledig gaan richten op mijn ontwikkeling als ruiter.
Ik heb de opleiding Bedrijfsleider in de paardenhouderij gevolgd aan het Yuverta College te Roermond, waarbij ik op verschillende plekken stage heb gelopen en gewerkt heb, waaronder bij een opfok, eventingamazone en springstal.
Daarnaast heb ik bij verschillende ruiters trainingen gevolgd binnen verschillende disciplines maar ook heb ik hierdoor verschillende methodieken ervaren. Van elke trainer of instructeur heb ik mijn eigen punten opgepakt om deze mee te nemen in mijn ontwikkeling en in de manier van het trainen van de paarden.
Ik vind het belangrijk dat elk paard in zijn waarde wordt gelaten zodat er een samenwerking ontstaat, waarbij rust, geduld en beloning de boventoon voeren. De gevoeligste (moeilijkste) paarden kun je op deze manier vertrouwen bieden zodat ze voor je willen werken, dat ze hun taak als uitdaging gaan zien en ervoor gaan om de overkant te behalen.
Op deze manier heb ik al verschillende paarden naar hogere niveaus gereden, van zadelmakke paarden tot 1.30 en paarden waarvan gezegd werd dat ze niet in de sport konden door het karakter of gedragingen.
Klinkt het bovenstaande u goed in de oren en heeft u interesse, dan hoor ik het graag.


